Espais

Modificació de l'entorn

El tema resulta fascinant per a mi, perquè sempre m’havia interessat l’estudi de les taques o heterogeneïtats aparents en sistemes marins pelàgics degudes a l’aflorament de masses d’aigua d’origen profund i enriquides amb nutrients que induïen una proliferació en la vida planctònica.

Llegeix més: Modificació de l'entorn

La protecció del territori

El Moianès i els seus espais naturals

Al Moianès hi han unes quantes hectàrees escampades sense cap connexió entre elles catalogades com a zones d’Interès Natural. Una espècie de bunyol, que fins ara, al menys cara a l’opinió publica, no se sap per que hi son i si ningú las ha gestionat o gestiona.

Si partim dels mateixos Ajuntaments els quals son els que, en teoria, tindrien que gestionar-les ja tenen prou feina per quadrar els números per els assumptes bàsics per la ciutadania però.... i la Generalitat, el Estat o Brussel·les? Els quals son els inventors i artificis dels projectes. Que hi pinten?

Llegeix més: La protecció del territori

La consciencació mediambiental

La conscienciació mediambiental no es propietat ni patrimoni de cap ideologia extremista, subversiva, d'àmbit polític ni de cap govern. Es, simplement, responsabilitat de tots, desde els que governen fins els ciutadans, i tenir sentit comú en saber mesurar fins a on podem arribar en els aprofitaments dels recursos que obtenim del planeta sense posar en perill el futur d'aquet, de la pròpia humanitat i sense renunciar al progrés i a les noves tecnologies.

Llegeix més: La consciencació mediambiental