Coccothraustes coccothraustesEs un ocell difícil d’observar per que es poc abundant , molt tímid i esquerp. Al Moianès hi cria en zones molt determinades però no es fácil veure'l. Fa el seu niu als arbres mes alts. Una parella sol tenir un territori molt ampli i es per això que la seva observació es molt dificultosa.

Donada la poca abundància i poca freqüència d'individus que visiten les nostres contrades al hivern no es tampoc freqüent que visitin els jardins tenint en compte a demés que no tenen massa preferència per els llocs humanitzats salvant excepcions extremes.

La seva alimentació es a base de baies com per exemple las del faig, ullastres, aurons, freixes llavors silvestres fruits amb pinyol el qual el parteix amb el seu fort bec. Durant la primavera es un bon consumidor d'insectes dels que cal destacar els grans coleopters i dels brots joves i les gemes de certs vegetals.

La seva caça i tinença està terminantment prohibida.

Donat a les seves preferències del hàbitat. Es un ocell que no sen atracció per les menjadores de jardí. Poden en canvi acudir a menjadores específiques instal·lades dins del seu hàbitat natural.