Pit roigEl Pit Roig es un ocell comú a tota la comarca del Moianès. Es una espècie estrictament protegida. La seva població es estable. Es un ocell molt territorial i els que freqüenten o viuen als jardins i a llocs antropògens, el seu comportament els hi dona un caire d’ocell descarat. En el temps de la cria es tornen mes discrets. Els autòctons solen hivernar al territori exceptuant algunes migracions parcials, sobre tot, altitudinals.

En canvi durant l’estació freda ens solen visitar els individus que han criat o nascut al Nord i Centre de Europa. EXPERIÈNCIES SOBRE L'ORIENTACIÓ DEL PIT-ROIG

La seva dieta es bàsicament insectívora, però al hivern també la completen amb un règim omnívor.

Es un visitant assidu dels jardins, fins al punt que es pot tornar molt familiar si en ells hi troba menjar de forma habitual. Nia en mig dels matolls, escletxes o furats prop de terra. Accepten perfectament les caixes nius instal·lades en mig de les bardisses , prefereixen les caixes que son semi obertes per davant però s’ha de tenir en conte que estiguin resguardades dels gats i altres depredadors. Poden inclòs niar en una torreta girada. La seva dieta es bàsicament insectívora, cuques i aranyes. N’obsta’n al hivern solen adoptar a la seva dieta baies, fruits i gra. Si a les menjadores del jardí els hi posem cucs de farina acudeixen periòdicament amb molta afecció. Las BOLES DE SABA i la PASTA PER INSECTÍVORS també es un bon reclam per que vinguin amb regularitat.